Selecteer een pagina

Arnhem, 10 mei 2020.

De politie heeft zondagmorgen opnieuw een aanhouding verricht in verband met de reeks autobranden in Arnhem, een 42-jarige vrouw uit Arnhem is in het lopende onderzoek aangehouden op betrokkenheid bij brandstichting.

Arnhem wordt al enkele weken geteisterd door auto- en kleine buitenbranden, op het hoogtepunt werden er avonden lang tussen de vier en tien branden gemeld. Veelal waren dit autobranden en volgden de meldingen, vaak in het holst van de nacht, elkaar in een tijdsbestek van een uur op.
Al eerder werden er aanhoudingen verricht, na een achtervolging werden er twee personen aanhouden in Velp. Vorige week zaterdag werd een 39 -jarige Arnhemmer aangehouden in het onderzoek, na zijn aanhouding en massale inzet van politie en ME in Arnhem werd het relatief rustig. Op een enkele autobrand na is de rust redelijk teruggekeerd, ondanks dit loopt het onderzoek onverminderd door.


Blijf alert.
De politie roept bewoners van Arnhem wederom op alert te blijven, ze roept op om verdachte zaken direct te melden. Het onderzoek gaat door en betrokkenheid van de aangehouden verdachten wordt per zaak onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, nadere mededelingen over verbanden tussen de aanhoudingen en van welke branden de personen worden verdacht kunnen op dit moment niet worden gedaan. Op haar website schrijft de politie het volgende:
De politie blijft volop inzetten om de autobranden te doen stoppen en daders op te sporen. De extra aanwezigheid en alertheid in de wijken en het uitgebreide opsporingsonderzoek gaan dan ook verder.”

Verdachte zaken en/of branden en brandstichtingen kunnen worden gemeld door direct 112 te bellen, Degene die meer informatie heeft met betrekking tot de reeks (auto)branden in Arnhem wordt verzocht dit door te geven, bel hiervoor 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

× Tip of foto?