Selecteer een pagina

Amsterdam, 30 april 2024.

Dinsdag rond het middag uur is brand ontstaan bij een fabriek aan de Siciliëweg in het havengebied van Amsterdam, daarbij zijn twee personen gewond geraakt. Beide liepen brandwonden op toen ze hebben geprobeerd de brand te doven, ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

Rond 12:00 ging het brandalarm af in de fabriek, deze kwam binnen bij de beveiliging op het terrein. De portier zag rook boven het pand en heeft de brand direct gemeld bij de brandweer. De aanwezige BHV-ers hebben direct het pand ontruimd, zowel de productiehal als het kantoor wat er tussen zit zijn ontruimd.

De brand is waarschijnlijk ontstaan bij werkzaamheden in of nabij de spuitcabine in de fabriek, dikke zwarte rook kwam voornamelijk uit de schoorsteen van de cabine. Getuigen melden dat er bij de spuitcabines met slijptollen en branders werd gewerkt, het zou gaan om onderhoud. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand en was met drie tankautospuiten en een ladderwagen aanwezig. Binnen een half uur kon het sein brand meester worden gegeven en de fabriek worden geventileerd.

× Tip of foto?