Selecteer een pagina

Arnhem/Velp, 17 april 2020.

Een achtervolging door de politie van een verdachte na een autobrand eindigde vrijdagmorgen in het water, er zijn twee personen aangehouden. De achtervolging vanaf het Gelderseplein in Arnhem eindigde in een sloot aan de Waterstraat te Velp, niemand raakte gewond.

Na een melding van een autobrand aan het Gelderseplein te Arnhem gingen brandweer en politie te r plaatse, een van de aanrijdende politievoertuigen kwam in de omgeving een verdachte auto tegen en wilde deze controleren. Dit leidde tot een achtervolging over de Pleijweg en het Velperbroekcircuit, uiteindelijk kon de politie de vluchters een tik geven waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor en een sloot naast de Waterstraat in Velp in reed.

De twee inzittenden van de auto wisten zelf op het droge te komen en zijn aangehouden, ze zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau te Arnhem. Brandweer en ambulance werden opgeroepen maar konden al snel worden gecanceld, er raakte niemand gewond.

Onrustig.
Het is al tijden onrustig in Arnhem, met name in de wijken in zuid is het regelmatig raak met autobranden. Eerder op de avond was er al een autobrand op de Slikkerveerstraat, daar werd onder andere via Burgernet opgeroepen uit te kijken naar een 16-jarige jongen, deze verdachte is echter niet in de kraag gevat.

Fotograaf: Ron.

× Tip of foto?