Selecteer een pagina

Duiven, 13 juni 2020.

Een bromfietser is zaterdagmiddag omstreeks 16:15 gewond geraakt op de Parallelweg ter hoogte van het pannenkoekenhuis te Duiven, hij is met waarschijnlijk een breuk in zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege de betrokkenheid van politie bij het ongeval is het fietspad ruim twee uur afgesloten geweest.

De man maakte deel uit van een groep uit het Gooi die op oldtimers bromfietsen reed, onder andere Kreidlers en Zundapps. De groep maakt jaarlijks een tocht vanuit het Gooi naar Kleef, op de terugweg strandde de groep in Duiven door een vervelend ongeval. De groep schrok van twee agenten die van de parkeerplaats van pannenkoekenhuis de Snippenhof kwam lopen, de eerste remde plots na het zien van de agenten. Daarachter reden een vader en zoon, de zoon kon op tijd remmen maar zijn vader klapte achterop en kwam vervelend ten val. Het slachtoffer lag in de berm met zijn bromfiets half op zich, hij was buiten kennis. Hierop werden een ambulance en traumahelikopter gealarmeerd, de laatste werd al snel gecanceld. De man is in de ambulance nagekeken en ter controle naar het ziekenhuis gebracht, volgens zijn zoon heeft hij mogelijk iets gebroken in zijn schouder maar maakt het verder naar omstandigheden goed.

Politie betrokken.
Twee agenten zijn betrokken bij het ongeval, hoe ze precies betrokken zijn is niet bekend. Vanwege de betrokkenheid van de politie bij de aanrijding is de VoA ( Verkeersongevallen Analyse) ter plaatse geweest voor onderzoek, collega’s hebben verklaringen opgenomen van de zoon van het slachtoffer. Verder is van iedereen uit de groep brommerrijders de identiteit en kentekenbewijzen opgenomen, dit vanwege het onderzoek. De VoA heeft sporen in kaart gebracht en posities vastgelegd, lopende het onderzoek worden er geen verdere mededelingen gedaan over de toedracht. Het fietspad was ter hoogte van het pannenkoekenhuis afgesloten voor onderzoek, fietsers konden via het trottoir langs de afzetting.

Fotograaf: Ron.

× Tip of foto?