Selecteer een pagina

Doetinchem, 18 mei 2020.

Een fietsster is maandagmiddag omstreeks 15:45 ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Kruisbergseweg te Doetinchem, ze is met spoed overgebracht naar het naastgelegen Slingeland ziekenhuis. De dame werd geschept door een auto en kwam hard op het wegdek terecht.

De fietsster stak ter hoogte van de Groenestraat plots over en zag daarbij vermoedelijk de auto in dezelfde richting over het hoofd, de dame kwam hard ten val en liep onder andere letsel aan het hoofd op. Drie ambulances spoeden zich naar het ongeval, ook een traumahelikopter werd opgeroepen maar kwam niet ter plaatse. De Kruisbergseweg is afgesloten tussen de ingang van het ziekenhuis en de Loolaan, verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De VoA komt ter plaatse om onderzoek te doen, zolang zal de weg afgesloten blijven.

Getuigenverklaring
In eerste instantie werd gemeld dat de automobilist de fietsster over het hoofd had gezien bij het afslaan, dit blijkt onjuist. Na onderzoek en getuigenverhoor blijkt dat de dame met een vriendin over de Kruisbergseweg fietste, ter hoogte van de Groenestraat ging de ene rechts en de ander stak pardoes over om linksaf te slaan. De automobilist heeft een ongeval proberen te voorkomen, hij week uit maar schepte de dame met de spiegel.

De weg is nog steeds afgesloten, de VoA is nog volop bezig met het onderzoek. Automobilisten en andere weggebruikers zorgen voor een klein infarct aangezien ze toch de weg inrijden, dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

UPDATE 22 mei: Helaas moeten we u mededelen dat de mevrouw die bij de aanrijding ernstig gewond raakte nog dezelfde dag in het ziekenhuis te Doetinchem overleden is. Ze werd 81-jaar.

Fotograaf: Joost.

× Tip of foto?