Selecteer een pagina

Didam, 27 april 2020.

In een akker langs de Bievankweg net voor de bebouwde kom van Didam heeft maandagavond een berg snoeiafval in brand gestaan, de landeigenaar is door handhaving van de gemeente Montferland beboet
.

De brand viel op door de behoorlijke zwarte rookpluim wat de aandacht trok van de handhaving, de rook was op de A12 ter hoogte van Nieuw Dijk zelfs te zien. Vanwege de droogte heeft de man een proces verbaal gekregen, ook moest hij de brand onmiddellijk ( laten) doven.

Tweede afvalbrand in Loil.
Korte tijd later werd er een brandgerucht gemeld aan de Truisweg in het buitengebied van Loil, achter een stal aan de Truisweg stond eveneens een berg snoeiafval in brand. Hier betrof het een flinke brand in de nabijheid van bomen, vanwege het gevaar voor overslag heeft de brandweer van post Wehl deze geblust.

Fotograaf: Ron.

× Tip of foto?