Selecteer een pagina

Arnhem, 23 april 2020.

Tientallen woningen van een flatgebouw aan de IJssellaan te Arnhem zijn donderdagmorgen vanwege een autobrand onder de flat ontruimd. De hulpdiensten werden omstreeks 01:45 door een bewoner gebeld, op een afgesloten parkeerplaats onder de flat stond een auto in brand.

De politie was snel ter plaatse maar kon weinig meer uitrichten, de auto stond inmiddels volledig in brand en er dreigde gevaar voor overslag. De brandweer liep enige vertraging op aangezien ze de exacte locatie niet zo snel wisten te bereiken, de brand woedde aan de achterzijde van het gebouw aan de IJssellaan. Er was sprake van een aantal kleine ‘explosies’, de banden van de auto begaven het onder de hitte wat een doffe knal tot gevolg had. Het brandvertragende plafond onder de flat heeft zijn werk gedaan, hoewel het plafond verloren is bleef de brand beperkt tot enkel de auto. Naastgelegen voertuigen hebben schade opgelopen.

Veel bewoners werden wakker en kwamen op het balkon poolshoogte nemen wat er aan de hand was, zij werden door brandweer en politie gesommeerd naar binnen te gaan en ramen en deuren gesloten te houden. De hulpdiensten hebben op aangeven van de Officier van Dienst Brandweer de woningen ontruimd, de bewoners moesten hun woning uit en aan de overzijde van de straat wachten tot het veilig was. De brandweer heeft binnen de woningen metingen verricht, onder andere op de aanwezigheid van koolmonoxide ( CO).

Wederom onrustig.
Het was wederom een onrustige nacht in Arnhem, naast deze brand waren er meerdere branden. In de wijk Klarendal een buitenbrand op de Rappardstraat, op de Rosendaalsestraat een autobrand en nog een aantal kleine brandjes in de omgeving. De brand aan de IJssellaan was de grootste en “geen kwajongensstreek meer” volgens een agent ter plaatse.

Buurtbewoners hebben een mogelijke verdachte zien lopen, hulpdiensten hebben in de omgeving meerdere personen gecontroleerd, dit heeft niet geleid tot een aanhouding. Ook bij de brandjes in de wijk Klarendal is er gecontroleerd, ook daar zijn tot dusver geen aanhoudingen verricht. In alle gevallen wordt rekening gehouden met brandstichting.

Het is al weken onrustig in Arnhem, bijna iedere nacht is het raak en zijn er meerdere branden. afgelopen vrijdag werden na een achtervolging na een autobrand twee personen aangehouden. Bijna iedere nacht zijn er meerdere brandjes, tot nu toe is het beperkt gebleven tot materiële schade, de brand aan de IJssellaan had echter een andere wending kunnen krijgen.

Fotograaf: Ron.

× Tip of foto?