Traumahelikopter ingezet voor extra vervoer corona patiënten.

Regio/Nederland, 23 maart 2020

Vanaf morgen (24 maart, red.) gaat er een extra traumahelikopter vliegen voor mensen die naar het ziekenhuis vervoerd moeten worden en zijn besmet met het coronavirus. Deze heli moet het vervoer over de weg gaan ontlasten.

De helikopter wordt beschikbaar gesteld door ANWB Medical Air Assistance en is speciaal ingericht voor mensen die besmet zijn met het coronavirus en naar een intensive care vervoerd moeten worden. De helikopter is groter dan de reguliere traumaheli’s en biedt meer ruimte om de patiënt te kunnen vervoeren en daarbij de juiste zorg te kunnen verlenen.

Team en standplaats
De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze vliegen in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elke vlucht wordt de heli geheel gedesinfecteerd.

De heli gaat vliegen van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds en vliegt vanaf vliegbasis Volkel. De mogelijkheid bestaat dat hij later vanaf een andere locatie ingezet gaat worden.

Foto: Ron

%d bloggers liken dit: