Oplichters actief tijdens de coronacrisis.

Regio, 21 maart 2020

De politie waarschuwt via hun site dat malafide personen en bedrijven gebruik maken van oplichting tijdens de coronacrisis. Het zou gaan om vormen van oplichting bij miljoenen mondkapjes en ander materiaal die bestemd zijn voor Nederlandse ziekenhuizen of zorginstellingen.

De waarde van de mondkapjes en andere materialen loopt in de tientallen miljoenen euro’s. Door oplettendheid vanuit banken, ziekenhuizen en/of zorginstellingen kon erger voorkomen worden. Ook in andere landen is deze vorm van oplichting geconstateerd.

De politie vraagt alert te zijn op de aanbieder van de producten en maak hierbij gebruik van bestaande bestel- en betalingswijzen. Verder vraagt men alert te zijn met welke personen of bedrijven de transacties worden aangegaan (‘know your customer’) en uitvoerig klantonderzoek van de aanbieders te doen.

Juist in deze tijden van crisis, waarin mondkapjes en andere materialen zo belangrijk zijn binnen de zorg, zijn dergelijke misstanden onacceptabel. De politie neemt alle signalen die op deze vorm van oplichting rondgaan zeer serieus.

%d bloggers liken dit: