NL-Alert verstuurd vanwege coronavirus

Regio/Nederland, 22 maart 2020

Iedereen die de mobiele telefoon juist ingesteld heeft, ontving deze morgen om 11:29 uur een NL-Alert rondom het coronavirus. In de alert wordt een dringend beroep op mensen gedaan om de maatregelen die er zijn vooral na te leven.

De tekst was duidelijk “volg het advies van de Rijksoverheid op. Houdt 1,5 meter afstand van elkaar! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance towards others.”

Een NL-Alert is een waarschuwing voor noodsituaties die normaal wordt verstuurd om een kleinere regio te waarschuwen voor een incident dat gaande is. Vanwege de ernst van de situatie werd deze nu door geheel Nederland verstuurd.

Maatregelen NS en Staatsbosbeheer
De NS doet een oproep aan haar reizigers om niet met de trein te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is. Ondanks het devies zoveel mogelijk thuis te blijven, trokken mensen er gisteren met de trein massaal op uit om van het heerlijke weer te genieten.

Staatsbosbeheer vraagt mensen niet met zijn allen de natuur op te zoeken. Ook hier bleek het vandaag aan dovemansoren gericht, vele mensen gingen de natuur in. Ook in parken, op voetbalveldjes en sportveldjes zijn veelal jongeren te vinden die (schijnbaar) lak hebben aan de oproepen van onze overheid.

Wij begrijpen als geen ander dat u niet de gehele tijd binnen zitten wilt met dit heerlijke weer. Er geldt ook geen verbod om naar buiten te gaan, laten we dit vooral zo houden en neem de regels die gelden daarom in acht. Zo voorkomen we met ons allen dat het virus zich verder verspreid, de ziekenhuizen de grote getallen opnames nog aan kunnen en dat we tevens een ‘lockdown’ voorkomen!

%d bloggers liken dit: