Bestuurder staande gehouden die onder invloed reed van… kersenbonbons.

Arnhem, 26 maart 2020

De politie komt regelmatig bestuurders tegen die te diep in het glaasje hebben gekeken. De verassing was dus ook groot toen bleek dat een bestuurder onder invloed reed van kersenbonbons. Dit gebeurde op de Rijksweg-West te Arnhem afgelopen nacht.

De politie zag de man langzaam rijdend en slingerend rijden over de weg in Arnhem-Zuid. Ze besloten de man staande te houden voor een controle, de man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man blies 275 ugl, dat is meer dan de toegestane hoeveelheid van 220 ugl (dit is de grens voor een ervaren bestuurder). Hij ontkende echter gedronken te hebben.

Meer dan één doos kersenbonbons
De man bleek meer dan één doos kersenbonbons te hebben genuttigd. Deze bleken bij een supermarktketen in de aanbieding te zijn geweest. Dit kan de verklaring zijn voor de hoeveelheid alcohol die in zijn bloed aangetroffen is. De politie verklaarde “aan de chocolade op zijn tanden was te zien dat meneer er zeer van genoten had”.

Of de man een boete heeft gekregen of dat hij op coulance kon rekenen van de agenten na deze wel zeer bijzondere verklaring, is onbekend.

Wel kan het bericht, dat de politie op Facebook plaatste, rekenen op veel hilarische reacties. De een zegt dat hij al “buikpijn krijgt bij het lezen van het artikel” en een ander is “blij dat de politie iets leuks meemaakt in deze barre tijden”.

%d bloggers liken dit: