Selecteer een pagina

Doetinchem, 29 oktober 2022

De politie en brandweer van Doetinchem zijn zaterdagavond uitgerukt voor een autobrand, ditmaal moest er een auto aan de Caenstraat eraan geloven. De auto brandde volledig uit.

Rond 22:30 rukte een tankautospuit en waterwagen van de brandweer alsmede meerdere politie eenheden uit naar de brand locatie. Aan de achterzijde nabij enkele garageboxen stond een auto in lichterlaaie. Omdat er sprake was dat er materiaal in het voertuig lag wat mogelijk kon ontploffen werd de omgeving ruim afgezet en werden nieuwsgierigen en pers op afstand gehouden. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was, moet de auto als verloren worden beschouwd.

Het is de vijfde autobrand in een week tijd die Doetinchem teistert, in alle gevallen is of bleek er sprake van brandstichting. Zowat de gehele Caenstraat liep overigens uit om te kijken wat er gaande was, de politie heeft ook met meerdere auto’s gepost in de buurt om te kijken of ze nog iemand aantroffen. Dat laatste bleek niet het geval.

Schade en getuigen
Een groene auto die naast de brandende auto stond liep ook de nodige schade op aan de zijkant. De eigenaar heeft foto’s gemaakt en gaat morgen aangifte doen en een verklaring afleggen op het bureau in Doetinchem. Ook zijn er verklaringen opgenomen van getuigen.

Foto: Joost

× Tip of foto?