Selecteer een pagina

Doetinchem, 26 oktober 2022

Het aantal (woning)inbraken dat in de gemeente Doetinchem is gepleegd kende een toename van 55 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal werd er dit jaar al 45 keer ingebroken terwijl dit vorig jaar ‘maar’ 29 keer zo was. Volgens de politie speelt hierin het coronavirus ook een rol doordat er meer mensen thuis werkten de afgelopen jaren vanwege het virus.

Landelijk gezien sloegen inbrekers 17.300 keer toe, tegenover 16.100 keer vorig jaar zo blijkt uit de politiecijfers. Heet gaat om de periode januari t/m september, dus de aankomende ‘donkere dagen’ zijn hierin nog niet meegenomen. Vanwege deze ‘donkere dagen’ is de politie ook dit jaar weer een campagne gestart, men ziet vaak een stijging in (woning)inbraken in de laatste maanden van het jaar omdat het vroeger donker wordt. Overigens werd er 5 jaar geleden nog dubbel zoveel ingebroken dan nu het geval is, dat is dan een pleister op de wond.

De politie heeft enkele tips voor u om het inbreken zo lastig mogelijk te maken:
– geef uw woning een bewoonde indruk door bijv. met tijdschakelaars te werken of een buitenlamp met bewegingsdetectie;
– doe ramen en deuren op slot, ook als u even snel een boodschap gaat doen of met de hond gaat wandelen;
– laat nooit uw sleutels aan de binnenkant van deuren zitten en leg geen waardevolle spullen in het zicht;
– gaat u op (wintersport)vakantie, ligt dan uw buren in of ze een oogje in het zeil houden;
– zorg voor goed hang- en sluitwerk voorzien van het politiekeurmerk;
– verdachte situatie? Bel direct 112 voorkomen is beter dan genezen!

Check en test uw kennis hier over hoe veilig uw woning is en uw kennis over inbraken.

Foto ter illustratie

× Tip of foto?