Selecteer een pagina

Doetinchem, 24 oktober 2022

De brandweer van Doetinchem is maandagmorgen uitgerukt voor een brand in een (groen)container aan de Zandstraat in deze plaats. Ook een schutting moest eraan geloven.

De brand ontstond mogelijk in een groencontainer met snoeiafval, de tegen een schutting aanstond, dat was gaan broeien. De eigenaar die ten tijde van de brand aan het werk was en door een buurtbewoner op werd gebeld gaf aan dat hij gisteren droge groenafval uit de tuin in de container had gestopt, mogelijk is dit gaan broeien waardoor de brand uitbrak. Ook een schutting waar de groencontainer tegenaan stond vatte vlam en brandde volledig af. De desbetreffende buurtbewoner verwoorde het treffend door te stellen “je hoeft niet meer door de poort de achtertuin in” doelende op de verwoeste schutting.

Bij de brand vielen geen gewonden, een nabijgelegen schuurtje kon van de vlammen worden gered. Van de container en schutting is niets meer over.

Foto: Joost

× Tip of foto?