Selecteer een pagina

Doetinchem, 3 oktober 2022

De politie en een ambulance zijn maandagmiddag opgeroepen voor twee ongevallen die vlak na elkaar gebeurden op de Europaweg in Doetinchem. In een geval was er sprake van een kop- staart aanrijding en eenmaal werd geen voorrang verleend bij het opdraaien van de weg.

Een bestuurder van een personenauto, een oudere man, wilde vanaf een tankstation rechtsaf de Europaweg opdraaien en zag hierbij een Mercedes, bestuurd door een bestuurster, mogelijk over het hoofd. Een flinke aanrijding volgde waarbij de beide auto’s veel schade opliepen. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte is even nagekeken door het ambulance personeel, maar hoefde niet mee. Wel werd hem meegegeven even contact op te nemen met zijn huisarts. De bestuurster van de Mercedes raakte niet gewond.

Enkele meters terug bij de stoplichten vond een kop- staart aanrijding plaats waarbij een personenauto en een bedrijfsbus met hierachter een aanhangwagen betrokken waren. Door een, voor ons, onbekende oorzaak botste de bestuurder van een personenauto op de aanhangwagen van een bedrijfsbusje voor hem. De elektrische auto belde hierop zelf de hulpdiensten, een zogenaamde e-call. Bij dit ongeval raakte tevens niemand gewond.

Meerdere voertuigen afgesleept
De bestuurder en bijrijders van de bedrijfsbus met aanhangwagen konden na een verklaring zelfstandig verder. Voor drie auto’s gold dit echter niet en deze moesten door een bergingsbedrijf afgesleept worden. De bestuurders werden of thuis gebracht of opgehaald door bekenden/familie. Het overige verkeer ondervond in beide gevallen tijdelijk enige overlast.

Foto: Joost

× Tip of foto?