Selecteer een pagina

Hengelo (Gld.), 25 september 2022

Meerdere ambulance, politie eenheden en een traumahelikopter zijn zondagmiddag uitgerukt naar de Varsselseweg in Hengelo (Gld) voor een ernstig ongeval tussen drie motorcrossers op de baan. De wedstrijden zijn hierop afgelast.

Het ongeval gebeurde bij een sprong over een bult, door nog onbekende oorzaak kwamen de drie rijders met elkaar in contact. Een motorcrosser liep geen verwondingen op, een tweede raakte lichtgewond en meldde zich zelfstandig bij de eerste hulppost, een derde liep echter zwaarder letsel op. Ondanks dat hij aanspreekbaar was is hij per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis te Nijmegen, over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

Het ongeval gebeurde bij de 2de jaarlijkse clubcross vanwege het 85-jarig jubileum van de Hengelose Autosport en Motoren Vereniging (HAMOVE). Voor de betrokkenen die het ongeval gebeuren zagen is hulp ingeschakeld, dit geldt ook voor beide andere motorcrossers die bij het ongeval betrokken waren. Na overleg is besloten de rest van het programma te annuleren.

Tweede heftige ongeval
In korte tijd is dit het tweede heftige ongeval waarbij een lid betrokken is. Op 11 september verongelukte in Hengelo een motorrijder die onderweg was naar de vereniging bij een ongeval met een personenbusje. Men sprak vandaag over ‘een zwarte bladzijde over een geweldig mooie dag”. De vereniging geeft aan de veiligheid van de rijders hoog bij hun in het vaandel staat, maar dat ongelukken niet te voorkomen zijn.

Foto: Joost

× Tip of foto?