Selecteer een pagina

Zelhem, 19 september 2022

De hulpdiensten zijn maandagavond met spoed opgeroepen voor een aanrijding met letsel op de Doetinchemseweg N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de oversteekplaats bij de Broekstraat.

Een fietsster wilde vanaf het fietspad de weg oversteken in de richting van de Broekstraat en werd hierbij geschept door een automobilist die in de richting van Zelhem reed. Mogelijk hebben fietsster en auto elkaar niet of te laat opgemerkt waardoor het ongeval ontstaan kon. De fietsster raakte bij het ongeval zwaargewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd. Een opgeroepen traumahelikopter werd vlak voor het opstijgen geannuleerd.

Vanwege het ongeval liep het verkeer in beide richtingen muurvast. Omdat er in eerste instantie sprake zal zijn dat er nog een onderzoek zal komen door verkeersongevallen analyse (VOA) werd besloten de weg in beide richtingen af te sluiten. Echter bleek verder onderzoek niet noodzakelijk en werd de weg weer vrijgegeven. De geschrokken bestuurder mocht na het afleggen van een verklaring zijn weg verder vervolgen.

Foto: Joost

× Tip of foto?