Selecteer een pagina

Doetinchem, 18 september 2022

De brandweer en politie van Doetinchem zijn in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01:15 uitgerukt voor een melding van een autobrand aan de J.G. Heuthorststraat in deze plaats. De auto moet als verloren worden beschouwd.

De brand werd gemeld door een buurtbewoner die tevens iemand bij de auto had gezien welke er vrij snel vandoor ging. De auto stond binnen de kortste keren volledig in brand. De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat de auto compleet uitbrandde, toch hadden ze het vuur vrij snel onder controle. De politie heeft bevestigd dat het om brandstichting gaat en heeft de oprit waar de auto stond als plaats delict aangemerkt. Morgen wordt verder onderzoek gedaan.

Het is voor de tweede keer in een jaar tijd dat bij de woning een auto in vlammen opgaat. Op 14 april j.l. brandde een auto met een Bulgaars kenteken (BMW) die langs de wegkant stond ook al volledig uit. Ook in dit geval bleek brandstichting de oorzaak te zijn, beide auto’s vallen in het duurdere segment. Buurtbewoners keken echter niet echt op van de brand, de bewoners zouden zich volgens hen met ‘louche zaken’ bezighouden. De politie doet hier geen uitspraken over.

Foto: Joost

× Tip of foto?