Selecteer een pagina

Doetinchem, 18 september 2022

De brandweer van Doetinchem is zondagmiddag uitgerukt naar een tankstation aan de Europaweg in deze plaats vanwege een gaslekkage. De pompen van het tankstation werden hierdoor tijdelijk uitgeschakeld.

Een persoon wilde zijn lege gasfles weer volgooien met LPG toen het door onbekende oorzaak misging. Er ontstond een lekkage waarop de medewerkster van het tankstation de brandweer waarschuwde. Deze waren zeer vlot ter plaatse, de brandweerkazerne zit enkele tientallen meters terug namelijk, en heeft de gasfles gecontroleerd uit laten lekker. Ook is besloten alle pompen af te sluiten waardoor er tijdelijk niet getankt kon worden.

Het bijvullen of navullen van een gasfles wordt nog oogluikend toegestaan in sommige gevallen. In principe geldt dat dit niet meer mag vanwege de veiligheidsrisico’s welke hieraan verbonden zijn. Nadat het sein ‘veilig’ werd gegeven zijn alle pompen weer geactiveerd, het tankstation is dus weer in gebruik!

Foto: Joost

× Tip of foto?