Selecteer een pagina

‘S Heerenberg, 17 september 2022

De politie, brandweer en een arrestatieteam zijn zaterdagavond uitgerukt naar de Ulenpasweg in ’s Heerenberg voor een waterlekkage en gevaarlijke stoffen in een bedrijfspand. Ter plekke bleek het om een drugslab in aanbouw te gaan.

De eigenaar van het, vrij nieuwe, bedrijfspand was gaan kijken nadat hij een melding had gekregen van een waterlekkage. Eenmaal aangekomen liep er inderdaad water onder een deur door. De eigenaar bemerkte dat de sloten waren vervangen en vertrouwde de zaak niet en waarschuwde de hulpdiensten, hij had ondertussen ook al door een van de ramen gekeken en het in aanbouw zijnde lab waargenomen. De politie zette hierop de omgeving van het pand ruimschoots af.

Naast meerdere politie en brandweer eenheden kwam ook een arrestatieteam (AT) ter plaatse om het pand te doorzoeken op mogelijke verdachten, deze werden in het pand zelf en ook op het dak niet aangetroffen. Aangezien het drugslab nog in aanbouw was en er nog niet werd ‘gekookt’ stonden er in het pand geen geopende vaten. Nadat alles veilig was zijn de mensen van het Landelijke Team Ontmanteling (LTO) het pand ingegaan voor een inventarisatie. De wegafzetting is opgeheven, alleen het pand zelf is nog afgezet.

Onduidelijkheid over ontmanteling
De Officier van Dienst Politie (OvD-P) kon melden dat er nu geïnventariseerd zal worden en dat er vanavond in ieder geval geen ontmanteling plaatsvindt, hij kon niet zeggen wanneer dit wel gebeurde en verwachtte dat dit maandag wel kon gaan worden. Het pand wordt tot die tijd bewaakt.

Foto: Joost

× Tip of foto?