Selecteer een pagina

Doetinchem, 6 september 2022

Boh Foi Toch trapte vrijdagavond onder menig belangstelling het Stadsfeest Doetinchem 2022 af op het Simonsplein in het centrum van deze stad. Na drie jaar was het eindelijk weer mogelijk en ook de bezoekers hadden er weer volop zin in.

Ook op de zaterdag en zondag was er voor jong & oud genoeg te beleven in de stad met een springkussen voor de kleinsten bij Vanouds achter, tot schminken in de Nieuwstad en natuurlijk de kermis met diverse (ook vaak) spannende attracties rond het Stadhuis. In de binnenstad traden op diverse podia weer goede bands op waarbij het veelal gemengde publiek zich kon vermaken. Nieuw was dit jaar het podium op het Joop Sarsplein in plaats van een podium in het Mark Tennantplantsoen. De invulling was dit jaar in handen van de horeca Doetinchem, vanzelfsprekend in overleg met het bestuur van het Stadsfeest. Queen must go on en Boh Foi Toch bleken goede publiekstrekkers.

Op De Bleek was ‘het Doetinchems Manifest’, georganiseerd door Club 22-24. Diverse dj’s draaiden hier, maar er waren ook optredens van ‘De Bende van Ellende’, Bram Krikke en Ronnie Flex. Op vrijdag en zaterdag was het er gezellig druk met jongeren en er heerste een, over het algemeen, ontspannen sfeer. De Korte Kapoeniestraat was weer omgetoverd voor Hollandse artiesten en ook hier was het twee dagen gezellig druk te noemen…

Geen noemenswaardige incidenten
Ondanks berichtgeving in de media deden zich geen noemenswaardige incidenten voor tijdens het Stadsfeest. Wel waren er wat kleine opstootjes, maar die konden in de kiem gesmoord worden aldus de politie. Ook de EHBO beleefde een vrij rustig feest zoals zij zelf omschreven afgezien van een blaar of pleistertje hier of daar. Natuurlijk waren er meerdere incidenten, deze deden zich echter in de reguliere uitgaansnachten voor en stonden hierdoor los van het Stadsfeest zelf!

Iedereen kijkt terug op een geslaagd feest en wij verwelkomen iedereen natuurlijk weer graag in 2023 op de volgende editie.

Foto’s: Joost

× Tip of foto?