Selecteer een pagina

Doetinchem, 20 augustus 2022

Het Rietveld Lyceum aan de Kruisbergseweg gaat verder onder de naam Houtkamp College, een onderdeel van ge groep Achterhoek VO. De school biedt verschillende onderwijsmogelijkheden met klas 1 en 2 van de mavo, havo en het vwo gezamenlijk onder één dak.

De missie van het Houtkamp College is je als leerling goed voorbereiden op de toekomst. We vinden het belangrijk dat je als leerling kansen krijgt en deze benut, daarom daagt de school je uit om je grenzen te verleggen en ook juist de kansen te benutten. Durf ‘out of the box’ te denken, wees creatief en kom er op die manier achter wat jij interessant vindt en waar je kracht ligt. De school profileert zich als een ‘school voor iedereen’ ongeacht wat je achtergrond, geloofsovertuiging of je seksuele geaardheid ook is, belangrijk vindt men dat je jezelf kunt zijn.

Het Houtkamp College valt onder de stichting Achterhoek VO, een stichting die zich ten doel stelt in de Achterhoek een zo divers, breed en kleinschalig aanbod van voortgezet onderwijsvoorzieningen te realiseren. Er is voor ouders, leerlingen en medewerkers een medezeggenschapsraad en gemeenschappelijke medezeggenschapsraad om invloed te hebben in het beleidsbestuur. De stichting bestaat uit zeventien scholen voor voortgezet onderwijs in de Achterhoek. Deze bieden gezamenlijk een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Waarom de naam Houtkamp College?
De naam Houtkamp College verwijst naar de vroegere Houtkamphal in Doetinchem. In deze hal en omringend terrein kon je vroeger van alles beleven. De naam Houtkamp staat daarom symbool voor samenkomen, ondernemen, sport en plezier. En dit geldt ook voor het Houtkamp College!! In het logo zie je de vorm van de Houtkamphal terugkomen en alles wat hierbij hoort, zoals daadkracht, geborgenheid en de ontwikkeling van je persoonlijke identiteit.

Het Houtkamp College; begint jouw toekomst daar!!!

Foto: Joost

× Tip of foto?