Selecteer een pagina

Hummelo, 9 augustus 2022

De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag omstreeks 16:00 groots uitgerukt naar de Zutphenseweg in Hummelo vanwege een eenzijdig ongeval met een fietser. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse.

De fietser was net ter hoogte van de Kipstraat de weg overgestoken en fietste richting Hummelo toen hij, vermoedelijk door de hitte, onwel werd. Omstanders die het zagen gebeuren zetten direct hun fietsen en auto’s langs de kant van de weg en waarschuwden de hulpdiensten en starten met reanimatie van het slachtoffer. Ook hielden ze doeken omhoog zodat de passerende automobilisten geen zicht hadden op de plaats ongeval. De hulpdiensten waren vrij vlot ter plaatse en deze namen de hulpverlening over.

Naast meerdere politie auto’s, kwamen ook meerdere ambulances ter plaatse evenals een Mobiel Medisch Team (mmt) dat per traumahelikopter arriveerde. Het slachtoffer is in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis te Doetinchem vervoerd, hierbij ging geen trauma arts mee! Het fietspad was geruime tijd gestremd.

Foto/Video: Joost

× Tip of foto?