Selecteer een pagina

Doetinchem, 8 augustus 2022

De brandweer van Doetinchem is maandagmiddag uitgerukt voor een melding ‘wateroverlast’ aan de Plantsoenstraat in deze plaats. Vanwege een breuk in een leiding liep een kelder vol water.

Een bedrijf dat bezig was met klussen merkte dat de kelder geheel blank stond en waarschuwden de brandweer. Deze kwam met een tankautospuit ter plaatse en heeft aan hun slang een dompelpomp bevestigd en zodoende het water uit de kelder weggezogen. Op straat ontstond hierdoor tijdelijk een waterballet. Oorzaak is een breuk in een waterleiding van de in de kelder aanwezige boiler.

Bewoners van het appartementencomplex klaagden al dat er (bijna) geen waterdruk was. Een bewoonster wist te vertellen dat de fietsenkelder geen last van de lekkage heeft ondervonden. Een bedrijf dat bezig was met klussen heeft uiteindelijk de hoofdkraan dicht weten te krijgen. Hoelang het duurt voor de breuk gerepareerd is, is niet duidelijk.

Foto: Joost

× Tip of foto?