Selecteer een pagina

Doetinchem, 5 augustus 2022

De hulpdiensten, waaronder duikteams van de brandweer, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een voertuig te water aan de Europaweg in Doetinchem. Het betrof een eenzijdig ongeval.

Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder, komende vanaf het viaduct over de A18, met zijn auto in de berm en kwam een kleine twintig meter verderop in het water terecht. Een vrachtwagenchauffeur zag de auto liggen en heeft de hulpdiensten gealarmeerd. Een politieagent trok zijn broek uit en waadde tot zijn middel naar de auto toe, echter bleek niemand meer aanwezig te zijn. Een opgeroepen ambulance kon retour.

Aan de hand van het kenteken kwam de politie achter de eigenaar van de auto. Een eenheid is naar het huis elders in Doetinchem gereden en troffen hier inderdaad de bestuurder en passagier aan die in de auto hadden gezeten. Met de bestuurder en de passagier heeft een goed gesprek plaatsgevonden, onduidelijk is of er een aanhouding verricht is. Het voertuig is door een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Duikteams brandweer aanwezig
Ook twee duikteams van de brandweer waren aanwezig. Zij kamden het water uit om er zeker van te zijn dat er niemand in het water lag. Na pakweg een uur, het eerste uur is het ‘cruciale uur’, konden de duikteams hun spullen inpakken en weer retour. Wel bleef nog een team achter om te assisteren met het uit het water halen van de auto. Een boot hoefde niet te worden ingezet.

Foto: Joost

× Tip of foto?