Selecteer een pagina

Doetinchem, 3 augustus 2022

De brandweer van Doetinchem is, samen met de politie, woensdagmiddag uitgerukt naar De Gaarde in deze plaats voor een brand in een bosperceel. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van brandstichting.

De melder had aan de achterzijde van het bosperceel twee mannen bij een hekje zien staan, wat hij al vreemd vond. Enkele ogenblikken later zag hij rook vanuit het bosperceel komen en alarmeerde de brandweer. Deze waren snel ter plaatse op De Gaarde alleen bleek dat ze er vanaf de wegkant niet bij konden komen. Ze zijn uiteindelijk via een hekwerk bij het Sportpark bij V.V. Doetinchem op de locatie gekomen.

Het brandje was vrij snel onder controle hierna. Enkele bomen en wat bladeren bleken vlam te hebben gevat. Omdat er bij een boom niet goed bijgekomen kon worden, moest deze eraan geloven en ging om. Gelukkig bleek het om een al dode boom te gaan. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Foto: Joost

× Tip of foto?