Selecteer een pagina

Doetinchem, 30 juli 2022

De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag uitgerukt voor een aanrijding met letsel aan de Mercuriusstraat in Doetinchem. Het ongeval had plaats op de beruchte rotonde aldaar. Een persoon raakte ernstig gewond.

Meerdere politiewagens, ambulances en een traumahelikopter spoedden zich naar de ongevalslocatie. Een automobilist die over de Mercuriusstraat richting de rotonde reed zag vermoedelijk de fietsers die vanaf de brug kwamen over het hoofd of schatte hun snelheid verkeerd in. Hij raakte hierbij de voorste fietser die ten val kwam. Ondanks dat het niet zo heel hard gegaan zal zijn volgens een agente ter plaatse, liep de fietser ernstig letsel op.

De man, die samen met een kameraad aan het fietsen was, is met onder meer hoofdletsel en mogelijk rugletsel met spoed per ambulance naar het ziekenhuis te Nijmegen vervoerd. Hierbij ging een trauma arts mee in de ambulance. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De bestuurder van de auto raakte niet gewond, hij was wel heel erg aangedaan.

Afzetting genegeerd
Ondanks dat het fietspad met pionnen afgezet was, wilde veel fietsers rechtdoor richting De Huet waar dit niet mogelijk was. Mensen negeerden de pionnen op grote schaal tot groot ongenoegen van de hulpdiensten die met het slachtoffer in de weer waren. Nogmaals; een afzetting met pionnen of linten is niet voor niets! Fietsers konden makkelijk via een andere weg over de rotonde… ook automobilisten reden veelal door (bijna) tot aan het lint. Ook hiervoor geldt; u ziet dat er een afzetting is en niet verder kunt! Zoek even een alternatieve route…

Een automobilist maakte het wel erg bont, tijdens het keren raakte de oudere man met een klap de wegafzetting waarbij de auto de nodige schade opliep. De man schrok hevig maar raakte niet gewond. De rotonde is berucht vanwege het aantal ongevallen dat er gebeurd(e). Dat resulteerde in een afzetting waarbij men vanaf de rotonde niet meer de straat zelf ik kan slaan, verkeer vanaf het industrieterrein kan nog wel gebruik maken van de rotonde.

Foto: Joost

× Tip of foto?