Selecteer een pagina

Nijmegen, 17 juli 2022

Op een persconferentie heeft het bestuur en de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse een besluit genomen ten aanzien van de eerste wandeldag op dinsdag 19 juli, het beloofd de heetste dag van de week te worden en er wordt gesproken over zelfs de warmste Vierdaagse ooit.

Vanmorgen is het weer adviesteam en de medische staf van de Nijmeegse Vierdaagse bijeen gekomen voor een besluit ten aanzien van de tropische temperaturen. Er is hierbij een unaniem besluit gekomen en dat luidt: de eerste wandeldag wordt geschrapt. De 104de Vierdaagse bestaat nu dus uit drie in plaats van vier dagen en begint op woensdag 20 juli om 04:00 uur. Het is het eerst sinds 2006, toen er ook vanwege de hitte, een dag wordt geschrapt. Ook zijn andere opties meegenomen in het besluit zoals het inkorten van de route, het eerder starten of de lopers meer tijd gunnen om binnen te komen.

Ondanks dit besluit overheerst met name bij het bestuur en de burgemeester de teleurstelling. Ook is meegenomen dat de druk op de medische zorg bij de organisatie en andere hulpdiensten onevenredig hoog zal zijn. Het vierdaagse kruisje blijft wel gewoon van kracht bij het uitlopen van de drie dagen. Over de verantwoordelijkheid van de lopers die dinsdag toch al willen gaan lopen is het bestuur duidelijk; Blijf Thuis! Ga niet op eigen houtje lopen want er zijn geen verkeersregelaars, toiletten zijn gesloten en ook is er geen medische hulpverlening aanwezig.

× Tip of foto?