Selecteer een pagina

Regio, 29 juni 2022

Vanwege de kans op zware (onweers)buien geldt voor het Noorden, Oosten en Zuiden van het land morgenmiddag Code Geel door het KNMI. Buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden, houdt de berichtgeving van het weerinstituut in de gaten.

Waar het deze aankomende twee dagen eerst nog stralend weer wordt met temperaturen die oplopen op woensdag tussen de 25 en 28 graden en op donderdag zelfs nog tussen de 27 en plaatselijk zelfs 30 graden, ontstaan in de loop van donderdagmiddag zware (onweers)buien in onze regio. Bij de buien kunnen onweer, windstoten tot 60 km/u, regen tot 30 mm in een uur en hagelstenen van circa 1 tot 2 cm doorsnee voorkomen. Hierdoor kunnen buitenactiviteiten in het geding komen.

De Code geldt voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg vooralsnog tussen 16:00 en 21:00 uur, de buien trekken in de tweede helft van de avond via het Noorden weg. Vermijdt tijdens de buien zoveel mogelijk open plekken, schuil nooit onder bomen en houdt de weersverwachting van het KNMI in de gaten.

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?