Selecteer een pagina

Regio, 24 juni 2022

Wie binnenkort op de trajecten Winterswijk – Zutphen v.v. en Winterswijk – Arnhem v.v. treint doet er goed aan van tevoren even de dienstregeling te raadplegen vanwege uitval van treinen.

Sinds 13 juni rijdt Arriva op bovengenoemde trajecten al met minder treinen door een tekort aan machinisten. Gehoopt werd dat de problemen tot eind juni aan zouden houden, maar dit is aangepast naar zaterdag 9 juli. De vervoerder geeft in een verklaring aan dat tenminste éénmaal per uur een trein rijdt op de getroffen trajecten maar dat uitval moeilijk te voorkomen is. Afgelopen periode zijn diverse ritten al uitgevallen en de vervoerder betreurt dat dit nog tot 9 juli zeker aan blijft houden.

Arriva is niet de enige vervoerder die kampt met personeelstekorten. Ook bij de NS vielen afgelopen jaar vaker en meer treinen uit vanwege een tekort aan personeel zowel op de treinen zelf als bij de treinverkeersleiding. Geregeld leidde dit tot helemaal geen treinen op bepaalde trajecten of veel uitval van treinen. De NS is ondertussen al een wervingscampagne begonnen.

Problemen beperken zich niet alleen tot vervoerders
Over de gehele linie ziet men dat er een vreselijk gebrek is ontstaan aan personeel sinds de corona pandemie uitbrak. In zowel de zorgsector als de horeca en de evenementenbranche zit men te springen om personeel. Mensen die in de laatste twee sectoren werkten zijn vertrokken tijdens de pandemie, hebben zich laten omscholen of elders een baan betrokken gezien de vrijwel uitzichtloze situatie waarin ze zich bevonden tijdens de pandemie.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?