Selecteer een pagina

Zeddam, 22 juni 2022

De hulpdiensten zijn woensdagmiddag rond 15:00 uur uitgerukt voor een zeer ernstig ongeval op de N335 tussen Zeddam en Beek. Bij het ongeval kwam de bestuurder van een personenauto om het leven, ook was een vrachtwagen betrokken bij het dodelijke ongeval en deze is voor verhoor meegenomen.

De 20-jarige automobilist reed vanuit Beek richting Zeddam toen hij (mogelijk) aan de rechterzijde de bermrand raakte. Tijdens een stuurcorrectie ging het gruwelijk mis, hij kwam vol tegen een vrachtwagen aan die uit tegenovergestelde richting kwam. Ondanks een rem poging van de vrachtwagen chauffeur bleek een aanrijding niet meer te voorkomen waarbij de auto tientallen meters aan de rechterzijde op het fietspad tot stilstand kwam.

Pogingen om de bestuurder te redden liepen op niets uit, de 20-jarige bestuurder van de auto bezweek ter plekke aan de opgelopen verwondingen. De chauffeur is opgevangen door de politie en later meegenomen voor verhoor. De Beekseweg was vanwege het ongeval langere tijd in beide richtingen afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de auto en vrachtwagen, na het onderzoek van de Forensische Opsporing Verkeersongevallen, afgesleept.

Lange file van vrachtwagens
Vanuit Beek richting Zeddam ontstond een flinke file van vrachtwagens. Na lang te hebben gewacht voor het lint werd besloten ze om te leiden. De vrachtwagens reden deels een stuk achteruit om een goede plek te vinden waar ze keren konden. Ook verkeer uit tegenovergestelde richting werd bij de rotonde bij Zeddam omgeleid, ook voor fietsers en wandelaars gold de afsluiting.

Foto: Joost

× Tip of foto?