Selecteer een pagina

Doetinchem, 20 juni 2022

De politie is maandagavond rond 19:00 gealarmeerd omdat buurtbewoners een bewoner van een woning al een week niet meer hadden gezien. Na via een sleutel zich toegang tot de woning hebben verschaft werd al snel duidelijk waarom. Hierop is een heel groot onderzoeksteam opgezet.

Mensen uit de buurt en ook familie had de bewoner van het hoekhuis al een week niet gezien. Hierop werd rond 19:00 uur de politie gealarmeerd. Via de sleutel van bekenden van de bewoner kon men de woning betreden waarop een zee indringende geur de politie agenten tegemoet kwam, hierop is direct opgeschaald. Men vond de bewoner op de zolder verdieping van het huis onder wat men noemt ‘verdachte omstandigheden’.

Vanwege het laatstgenoemde is er besloten een ‘plaats delict’ op te zetten. Forensische Opsporing en Technische Recherche doen in en rondom de woning onderzoek om de doodsoorzaak te achterhalen. Het gebied rondom de woning en Plaats Delict Unit (PD Unit) is tevens afgezet met schermen. Een politiewoordvoerder kon maandagavond nog niet vertellen of het om een hij of zij ging en wat de mogelijke doodsoorzaak is. Het onderzoek zal nog enkele uren in beslag nemen.

Update 21-06: De aangetroffen persoon, een man op leeftijd, is een natuurlijke dood gestorven meldt de politie. Hiermee is het onderzoek in en rondom de woning afgesloten. De man bleek weinig contacten in de buurt te hebben, de thuiszorg sloeg alarm omdat ze de man niet bereiken konden in het weekend waarop de politie op zolder het levenloze lichaam aantroffen.

Foto: Joost

× Tip of foto?