Selecteer een pagina

Loerbeek, 15 mei 2022

De brandweer is zondagmiddag, samen met de politie, uitgerukt voor een melding van een bosbrand aan de Doetinchemseweg tussen Kilder en Loerbeek. De mogelijke oorzaak is een weggeknipte sigarettenpeuk. De brand was snel meester.

Maar liefst zeven brandweerwagens rukten zondagmiddag uit van diverse korpsen uit de regio, waaronder veel terreinwagens. Mede vanwege het uitbreidingsrisico, dat vanwege de droogte op hoog staat, werd er groots opgeschaald direct. Door de snelle inzet van de brandweer was het vuur snel onder controle en konden de meeste voertuigen weer retour naar hun posten. De brand is ontstaan door een weggeschoten sigarettenpeuk door een wandelaar. De hulpdiensten roepen op alert te zijn op open vuur vanwege de nu heersende droogte.

Twee tankautospuiten en een waterwagen bleven tijdelijk standby, terwijl brandweerlieden met scheppen rondom het gebrande oppervlak van pakweg 100×100 meter struiken en bosschage weg schepten ter voorkoming van ondergrondse uitbreiding. Ook natuurmonumenten was met meerdere eenheden ter plaatse om onderzoek te verrichten.

Foto: Joost


Deprecated: sanitize_url is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan esc_url_raw(). in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5211

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?