Selecteer een pagina

Varsseveld, 7 mei 2022

De hulpdiensten rukten zaterdagmiddag groot uit naar een woning aan de Dames Jolinkweg in het centrum van Varsseveld. Aanleiding was een brand in enkele struiken achter de woning waarna er overslag ontstond naar een bijgebouw en hierna uiteindelijk de woning zelf. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.

Een eerst ter plaatse zijnde persfotograaf alarmeerden de buren van het belendende pand dat ze hun woning uit moesten, dit was vanwege een taalbarri√©re makkelijker gezegd dan gedaan. Ook meldde hij aan de brandweer dat er nog dieren in de woning zaten. Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond het vuur aan de achterzijde van de woning waar een brandende vuurkorf stond, al vrij snel sloeg de brand over naar een houten bijgebouw en uiteindelijk ook de woning. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’ waarbij ook korpsen uit omliggende gemeenten uitrukten. Omwonenden melden dat ze voor de brand een flinke explosie hoorden, mogelijk van de gasleiding die knapte. Liander heeft de stroom en het gas van het getroffen pand afgesloten.

Persoonlijke ongelukken bleven gelukkig uit, maar meerdere dieren die in de bovenwoning zaten overleefden de brand niet. Twee honden en meerdere cavia’s kwamen, ondanks de inzet van het personeel van een dierenambulance, om. Het pand, dat bestaat uit een beneden en bovenwoning met aangrenzend nog een woning, liep dermate veel schade op dat deze onbewoonbaar zijn. Bij de aangrenzende woning wordt nog gekeken hoe groot de ontstane schade is en of deze mensen ook elders onderdak moeten gaan zoeken. De bewoners van de beneden woning zijn op vakantie.

Veel omstanders ondanks oproep weg te blijven
De brand trok veel bekijks van mensen uit het dorp en nieuwsgierigen ondanks een eerdere oproep op Twitter om niet naar de brand te komen om te kijken en de hulpdiensten de ruimte te geven. De emoties liepen ter plaatse op sommige momenten behoorlijk hoog op. Stichting Salvage is ter plaatse om het verzekeringswerk af te handelen en vervangende woonruimte aan bewoners aan te bieden, de schade aan en in de woning zijn aanzienlijk.

Diverse bronnen melden tevens dat er al langer een kadastraal conflict speelt tussen een nieuwbouwpand en het pand waar de brand uitbrak. Een dakgoot van dit pand zal twee meter uitsteken over het ‘grondgebied’ van de naastgelegen panden. In het verleden zouden ook meer dan eens dreigementen zijn geuit, waarover deze gingen wilde niemand zich uitlaten.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?