Selecteer een pagina

Doetinchem, 5 en 6 mei 2022

In het Mark Tennantplantsoen, vernoemd naar de bevrijders van Doetinchem, wordt op 5 en 6 mei het bevrijdingsfestival georganiseerd. Men kan genieten van een hapje en drankje en beide dagen van goede muziek terwijl de kinderen zich in de zweefmolen kunnen vermaken.

Op 5 mei werd in de morgen bij Fort Garry Horse op De Hoop het bevrijdingsvuur ontstoken dat vanuit Wageningen naar Doetinchem kwam, ook bij het herdenkings- en vrijheidsmonument aan de Raadhuisstraat werd het vuur ontstoken. Hierna barstte het festival los nadat Wethouder Huizinga het op 5 mei om 19:00 officieel opende met onder meer een muzikale luchtbrug 4/5 mei onder leiding van Nuruwe, hierna volgde het bevrijdingsconcert met medewerking van diverse artiesten als Bo Saris, Soleil en Three of a Kind. Om 21:30 eindigde de eerste dag.

Op 6 mei kan men vanaf 16:00 weer genieten van een Dj afgewisseld met Erik Hagelstein en Friends en Emma Luka. Eerstgenoemde hebben net hun Joe Cocker toernee door de Nederlandse theaters afgesloten. Hij brengt ook tijdens het festival nummer van Joe ten gehore, maar heeft daarnaast een hele nieuwe show opgezet. Het eten en drinken wordt verzorgd door Gringo’s, Café Kafé en door ZusenZo. Het programma op 6 mei duurt tot 22:30 uur.

Foto: Joost

× Tip of foto?