Selecteer een pagina

Regio, 5 mei 2022

Van 5 tot 8 mei kan men met de gravelbike en/of wielrenfiets een mooie tocht door onze regio maken waarbij men kan kiezen uit diverse afstanden. Startlocatie is wielercafé Berc Bike in Zeddam met een rustpauze bij wielercafé Parijs is nog ver in Doetinchem. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

In 2020 opende Berc Bike in Zeddam haar deuren, maar de pandemie die volgde gooide roet in het eten en hierdoor konden ze minder van hunzelf laten zien dan ze aanvankelijk wilden. Met het rondje wielercafés is dit echter wel mogelijk. Je start vanaf de mooie locatie in Montferland en maakt hierna een prachtige ronde door onze mooie regio, ondertussen kun je in Doetinchem eventjes op adem komen bij Parijs is nog ver en hier genieten van een kopje koffie/thee of wat fris en een voortreffelijke punt ambachtelijke appeltaart!

Voor mensen met een gravelbike zijn er routes van 50 of 85 km, mensen met een racefiets kunnen kiezen uit afstanden van 60, 85 of 125 km. Je fietst over heerlijke rustieke polderwegen en ervaart de rust en ruimte die onze regio te bieden heeft. Ben je met je wielrenfiets op de terugweg dan kom je de meeste hoogtemeters tegen, mede door de bekende Peeske. Eenmaal terug bij de startlocatie begint voor eenieder het grote nagenieten met Italiaanse koffie, bananenbrood en het zelfgemaakte Berc Biertje. Kortweg heerlijk vertoeven in onze mooie regio met hopelijk een geriefelijke temperatuur en het zonnetje.

Meer informatie over de startlocatie in Montferland vindt u hier. Voor de website van Parijs is nog ver, klikt u hier.

Foto: Joost

× Tip of foto?