Selecteer een pagina

Regio, 16 april 2022

Op zondagavond eerste paasdag worden er in onze regio weer de traditionele paasvuren ontstoken op diverse plekken. Vanwege de wet- en regelgeving blijft het echter de vraag hoelang deze traditie nog stand kan houden.

Veel vrijwilligers hebben de afgelopen twee jaar weer staan trappelen om de vuren te organiseren, die vanwege de corona periode vaak afgelast moesten worden. Gerard Reulink die over de organisatie gaat van het paasvuur in de Velswijk zegt “het is een groot begrip onder de ouderen, maar ook onder de jongeren. De laatstgenoemde groep ziet het toch als de aftrap van de feesten dit komende jaar”. Alle 3.000 kaarten waren binnen een mum van tijd uitverkocht voor het festijn. Ralph van Aken sluit zich bij deze woorden aan. Hij is lid van Schutterij de Eendracht uit Etten die de organisatie in deze plaats voor haar rekening neemt. “Onze opluchting is groot en we zijn zo blij dat het weer mag. Eindelijk weer eens ouderwets feest”, aldus van Aken.

Heeft u nu ook zo’n zin gekregen in een (paas)vuurtje, in deze plaatsen kunt u komende zondagavond terecht: Megchelen, Etten, Zieuwent, Halle, Velswijk, Hummelo, Hengelo (Gld.), Baak, Borculo, Haarlo, Lochuizen, Gelselaar of Laren. Wij wensen iedereen via deze weg een veilig paasvuur toe en natuurlijk fijne paasdagen.

Foto ter illustratie

× Tip of foto?