Selecteer een pagina

Doetinchem, 13 april 2022

Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans heeft de (gemeente)raadsleden gewaarschuwd dat er frauduleuze e-mails rondgaan uit zijn naam. Dit zouden ze doen in twee e-mails waarin ‘ze gericht hulp vragen via mijn’ zegt de burgervader.

Volgens Boumans waren de twee e-mails gericht aan alle 31 raadsleden van de gemeente “met de juiste voornaam erbij”, zegt de burgemeester. “De fraudeurs hebben dus geprobeerd het zo persoonlijk mogelijk te maken. Een aantal gemeenteraadsleden reageerde direct naar mij met de vraag: komt dit van jou? Ook omdat het het om een typisch mailadres ging. Daarna heb ik direct alle raadsleden geïnformeerd om niets met de e-mails te doen”, aldus de burgemeester.

De burgemeester laat weten dat niet hij maar de raadsleden hierdoor gedupeerd kunnen worden. “Als je niet goed oplet en je klikt argeloos wat aan, ben je ineens zo maar enkele honderden euro’s lichter” zegt hij. Ook is hij blij dat een aantal gemeenteraadsleden eerst contact met hem zochten voordat ze er iets mee hebben gedaan. In januari, zo verwees de burgemeester, overkwam een soort zelfde fraude de (gemeente)raadsleden in Drenthe.

Vraag om overmaking van geld
In de tweet die de burgemeester verstuurde zijn de twee e-mails te lezen waarin wordt gevraagd geld over te maken. In de ene staat ‘ik heb je dringend nodig om me te helpen bij het kopen van een I-Tunes cadeaubon van 3 stuks – €100,- per stuk’ terwijl in de andere gevraagd wordt om een minuutje vrij te maken ‘omdat ik in vergadering zit’. In beide mails zat een linkje waar men geld over kon maken en die zouden zijn verstuurd uit naam van Mark Boumans.

Foto: Stockfoto
Inzet: Tweet Burgemeester Mark Boumans ©Twitter


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?