Selecteer een pagina

Doetinchem, 12 april 2022

De 36 dragers van het kruis, 18 per keer om en om, hebben dinsdagavond de generale repetitie gehad en droegen het kruis van het Metzo College naar het podium in de stad over de af te leggen route. De repetitie was ook bedoeld om de puntjes op de i te zetten voor aanstaande donderdag.

Niemand zal het kunnen zijn ontgaan dat The Passion Doetinchem aandoet. Al weken wordt er op diverse locaties gefilmd en is de cast hierbij aanwezig. Vanavond was het de beurt aan de 36 dragers van het kruis. In twee groepen van 18 liepen ze om en om de route naar het stadscentrum, de start was bij het Metzo College en het einde vanzelfsprekend bij het hoofdpodium in de stad. De route liep onder meer langs de Lidl aan de Keppelseweg, langs theater Amphion, via De Gruitpoort naar de Kapoeniestraat, hier liepen ze de Gaswal op en sloegen linksaf bij de molen de IJsselkade op om vervolgens via de Hamburgerstraat het podium te bereiken.

De stoet deed er uiteindelijk twee uur over om bij het podium te arriveren. The Passion verteld de laatste uren van Jezus voor hij gekruisigd wordt. Het verlichte kruis dat men draagt weegt 259 kilo. De live uitzending is op donderdag 14 april om 20:30 uur en wordt uitgezonden door de KRO-NCRV. Gezien de voorbereidingen startten toen corona nog heerste is er geen publiek welkom tijdens de live uitzending op donderdagavond. Mensen kunnen het live online volgen of op tv.

Foto: Joost

× Tip of foto?