Selecteer een pagina

Doetinchem, 11 april 2022

Wie door het centrum van Doetinchem loopt kan er niet meer omheen, de opbouw werkzaamheden voor het paasspektakel The Passion zijn in volle gang. De live registratie, over de laatste uren van Jezus, wordt op donderdag 14 april door de KRO-NCRV uitgezonden om 20:30. Helaas is er dan geen publiek welkom.

Wie over het Simonsplein loopt heeft het gelijk door, vanwege de afzetting oogt het normaal zo grote plein ineens wel heel erg krap. Langs het gehele plein staan zware hekken waarbinnen hard gewerkt wordt aan de opbouw van het podium, de verlichting en de gehele aankleding. Leerlingen van het Graafschap College lopen rond om de mensen wegwijs te maken in de wirwar van hekken waar voorlopig nog op punten doorheen gekeken kan worden. Hoe anders is dat donderdag, dan is de gehele binnenstad voor publiek afgesloten.

Op de hekwerken hangen grote spandoeken die vermelden dat de winkels nog altijd bereikbaar zijn en dit blijkt te kloppen. Zij het met een omweg zijn alle winkels inderdaad bereikbaar en dat geldt zelfs voor Ben Melgers die het terras afbreken moest vanwege het paasspektakel. Ter compensatie staan er nu enkele tafels en stoelen in een rij ook bij de naaste buren. Zo nu en dan komen er bezoekers die van een van de negen gastvrouwen een consumptiebon hebben verkregen. En er is nog een compensatieregel bij gekomen, de gemeente heeft namelijk besloten dat men op vrijdag en zaterdag gratis kan parkeren in de Catharinagarage.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?