Selecteer een pagina

Nederland/Regio, 3 april 2022

Een grote storing bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft het treinverkeer in heel het land plat gelegd tot zeker 17:00 deze middag. Regionale treinen, zo wordt gemeld, rijden nog wel.

Door een technische storing vertonen de borden op de stations geen reisinformatie en ook het omroepsysteem ligt plat waardoor er geen omroepen op de stations plaats kunnen hebben. Vooralsnog meldt de NS dat het onbekend is hoe lang de verstoring duurt en dat er “met man en macht gewerkt wordt aan het herstel”, aldus de site van de vervoerder. De treinen van regionale vervoerders rijden vooralsnog, hier is echter ook geen actuele reisinformatie mogelijk.

Reizigers wordt opgeroepen hun treinreis uit te stellen en als men al onderweg is om alternatief vervoer te regelen. “Alle treinen met een vertrektijd van vóór 17:00 uur, zullen niet rijden” zo valt te lezen. Vanmorgen klaagden reizigers ook al over het gebrek aan reisinformatie op de stations, echter had de NS er toen nog geen weet van wat er aan de hand was. Het is niet de eerste keer dat het treinverkeer vanwege een verstoring geheel plat komt te liggen.

Update 16:45: De NS meldt dat de verstoring nog aanhoudt tot 20:00 zondagavond. Op diverse stations staan gestrande reizigers die rustig afwachten of proberen ander vervoer te regelen. Op Amsterdam Centraal staan diverse toeristen die of met een trein verder moeten of een vlucht op Schiphol moeten halen. De bussen van Syntus in Utrecht en Arriva zitten overvol waardoor er in sommige gevallen haltes overgeslagen (moeten) worden. De NS laat weten geen bussen in te zetten omdat er gewoon pakweg niet genoeg bussen voor heel Nederland ingezet kunnen worden.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?