Selecteer een pagina

Doetinchem, 2 april 2022

Op de Algemene Begraafplaats aan de Loolaan in Doetinchem is op woensdag 23 maart j.l. een informatiebord onthuld en werd het nummer ‘Imagine’ van John Lennon ten gehore gebracht.

Het informatiebord, wat naast het verhaal van twee dwangarbeiders het verhaal van twaalf vliegeniers verteld, kwam tot stand door een samenwerking tussen de Stichting Doetinchem Herdenkt, de gemeente Doetinchem en de BuHa die de begraafplaats aan de Loolaan onderhoudt. Naast Roel Broers van de oorlogsgravenstichting hield ook Hans Dales namens de gemeente een speech, hierna vertelde Arie Kappert van de stichting het verhaal van een van de omgekomen vliegeniers. Het informatiebord werd hierop onthuld.

Kinderen van groep 8 van Montessorischool De Pas uit Doetinchem, die de graven hebben geadopteerd, maakten de graven schoon en zongen onder muzikale begeleiding van zangeres Sunny en gitarist Chris het nummer Imagine van John Lennon. Nadien was er limonade, koffie/thee en wat lekkers bij het informatiecentrum van de stichting. U vindt het informatiebord aan de zijde van de Koninginnelaan als u de poort met het opschrift “Hodie Tibi, Cras Mihi” door loopt aan uw linkerhand!

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?