Selecteer een pagina

Doetinchem, 27 februari 2022

Doordat in de nacht van zaterdag op zondag de hoofdboiler op de vijfde etage van het Metzo College te Doetinchem knapte, staat de school deels vol water. De schade in het gebouw is aanzienlijk.

Een geluk bij een ongeluk zo zal je de situatie bij het Metzo College kunnen omschrijven. Net nadat vrijdag de schoolvakantie begon knapte de hoofdboiler die op de vijfde verdieping van het schoolgebouw is gevestigd in de nacht van zaterdag op zondag. Directeur Hans Baan bevestigd dat er op alle etages waterschade is ontstaan. “Twee gespecialiseerde bedrijven zijn momenteel bezig het water op te zuigen en weg te pompen, dit neemt enige tijd in beslag. Daarna kunnen we inventariseren wat de daadwerkelijke schade is”. Zondagmiddag is er nog volop bedrijvigheid in het gebouw qua schoonmaak.

Over de omvang van de schade is nog niet veel bekend, maar dat er ook elektrische apparatuur waterschade opgelopen heeft is al wel duidelijk en ook dat er in bepaalde secties schoolmaterialen verloren zijn gegaan. Hans Baan zegt hierover “we vertrouwen de elektrische apparaten die waterschade hebben niet meer dus die zullen vervangen moeten worden. Het werk van leerlingen is wel bespaard gebleven omdat dit veelal aan de muur hangt, dat hebben we nu zoveel mogelijk op de tafels gelegd”.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?