Selecteer een pagina

Regio, 21 februari 2022

De stormen in de regio zijn gaan liggen, maar dat betekent niet dat de gemeente en de brandweer op hun lauweren konden gaan rusten maandagmorgen. Na Dudley en Eunice trok gistermiddag en gisteravond Franklin over de regio. Hoewel minder zwaar werd alsnog veel schade gemeld.

In Doetinchem waaide achter de MediaMarkt een grote boom omver. De boom miste op een haar na een garagebox vlak naast het gebouw van de Regiobank aan de Hofstraat. De boom vernielde in zijn val wel een hekwerk achter de garagebox. De gemeente die toevallig langsreed zag de boom liggen en heeft deze verwijdert. Een van de werkers wist te vertellen dat het “ontzettend druk was met allerlei stormschade meldingen”. De gemeente zet alle zeilen bij om alle bomen of takken op te ruimen.

Tegenover bleek bij Schouwburg Amphion een dakplaat gevaarlijk lost te hangen. Werknemers waarschuwden hierop de brandweer die met een tankautospuit en hoogwerker ter plaatse kwamen. Brandweerlieden hebben vakkundig de plaat op hoogte weten los te schroeven waarna ze hem naar beneden brachten. De plaat is hierna opgeslagen in Amphion zelf, de schade wordt op een later moment hersteld. Een brandweerman legde uit op een vraag van uw verslaggever hoe het kan dat er zoveel dakplaten loslaten momenteel. “Vaak zitten de dakplaten, zoals bij Amphion, vast met alleen clips en wat schroeven. Als de wind er dan onder komt waaien de platen op en rukken zich zo los. Je ziet het redelijk vaak bij (nieuwe) gebouwen”.

Boswachters geven waarschuwing
Diverse boswachters hebben een waarschuwing af te geven niet het bos in te gaan. Overal hangen takken los of liggen bomen omver. Ze zetten mensen is de bossen weer goed voor het publiek begaanbaar te maken, maar dit kan nog enige tijd duren. Opgeroepen wordt om op te letten als u toch het bos ingaat of een wandeling te maken in het open veld.

Verzekeraars hebben, net zoals dakdekkers, hun handen vol aan alle schademeldingen die binnenkomen of zijn gekomen. Ze zetten alle zeilen bij de schades zo goed en snel als mogelijk af te handelen. De ontstane schade van de afgelopen stormen wordt geschat in de miljoenen.

Foto: Joost


Deprecated: sanitize_url is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan esc_url_raw(). in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5211

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?