Selecteer een pagina

Regio, 18 februari 2022

Update 0:00 ( Ron):
Om middernacht, als de storm behoorlijk is afgenomen, maar er nog zware windstoten voorkomen kunnen we een voorzichtige balans opmaken, in de regio bleef het naar het zich laat aanzien beperkt tot slechts materiële schade. Veiligheidsregio Gelderland Midden heeft ruim 300 meldingen afgehandeld en zal met een aantal voertuigen nog wel een tijdje bezig zijn. In Duiven bleef het beperkt tot een aantal omgevallen bomen en kleine schades. Kort na half twaalf in de avond kwam er een melding van een ongeval met letsel aan de Oostsingel binnen, dit bleek om een eerder op de avond omgewaaide kleine vrachtwagen te gaan en was derhalve ( gelukkig) loos.

Omstreeks 19:00 werd een lichte vrachtwagen net na de kruising met de Helhoek omver geblazen, het voertuig schoot van de weg en kantelde in de berm. Naar verluid kwam de chauffeur met de schrik vrij. Hetzelfde voertuig werd kort na 23:30 opnieuw gemeld, een weginspecteur van de provincie die ter plaatse kwam had kort daarvoor met overleg gehad met de berger. Gezien de weersomstandigheden was het niet verantwoord het voertuig te bergen en wordt dit uitgesteld naar zaterdagochtend, ondanks de markering met rood/wit lint met “politie” als opschrift werd het toch als nieuw ongeval gemeld.

Foto: Ron.

Vanmiddag vanaf 14:00 komt storm Eunice aan land, het KNMI heeft vanwege de storm code Rood afgegeven in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland en het IJsselmeer en Waddengebied. Behalve de windstoten is ook gekozen voor code Rood vanwege de lange duur van de storm. Met uitzondering van Limburg (code geel) geldt code Oranje vanwege windstoten die tussen de 100 en 120 km p/u. Het hoogtepunt van de storm wordt in onze regio rond de avondspits verwacht waarbij er veel hinder kan ontstaan voor het wegverkeer.

De wedstrijd van De Graafschap is afgelast vanwege de storm, op Schiphol zijn tot nu toe 170 vluchten geannuleerd en ook rijden de treinen landelijk niet meer vanaf 14:00 uur. In de provincies waar code Rood van kracht is geldt een oproep van TLN om, als het niet strikt noodzakelijk is, geen vrachtwagens de weg op te sturen. Veel winkels, bedrijven en scholen gaan uit voorzorg eerder dicht en bezorgdiensten stoppen met hun (maaltijd)bezorgingen. Wij proberen u in ons liveblog hieronder op de hoogte te houden rondom de perikelen van Eunice.

Wie belt u wanneer in zake van schade…
Foto: Joost.

Omdat de treinen niet rijden vanwege de storm, is het perron bij station Doetinchem uitgestorven, vooralsnog rijden er wel bussen.

Vanwege de vele meldingen die momenteel binnenkomen is besloten een galerij met foto’s in te voegen, hierin ziet u de diverse meldingen waarvoor een uitruk nodig bleek en blijkt. Op dit moment is de meldkamer overbelast en heeft men eerder op de avond een NL-ALERT verstuurd om niet de weg op te gaan als dit niet strikt noodzakelijk is. De brandweer in de regio is heel druk met alle meldingen en vraagt mensen soms geduld te hebben als ze niet direct ergens ter plaatse kunnen zijn!Deprecated: sanitize_url is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan esc_url_raw(). in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5211

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?