Selecteer een pagina

Regio, 17 februari 2022

Storm Dudley raasde in de avond en nacht van woensdag op donderdag over de regio. Veel overlast werd er echter niet gemeld. Morgen komt raast storm Eunice echter over onze regio, verwacht wordt dat deze voor hardere windstoten en meer overlast gaat zorgen. Wij adviseren u de berichtgeving hierover goed in de gaten te houden.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland meldt dat ze van woensdagavond 19:00 tot donderdagmorgen 07:00 57 meldingen van stormschade hebben afgehandeld in de regio. In veel gevallen ging het hierbij om omgevallen bomen of (gevaarlijk) takken die los hingen. De schade die Dudley veroorzaakte blijkt in onze regio dus mee te vallen. In Duiven raakte een agent gewond nadat een gevelplaat losliet, hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en is stabiel. Staatsbosbeheer waarschuwt mensen niet het bos in te gaan aangezien loshangende takken alsnog door een windvlaag af kunnen breken en naar beneden kunnen vallen.

Voor het midden en noorden gold gisteravond en afgelopen nacht code geel vanwege (zware) windstoten tot 100 km per uur. In de loop van donderdagmiddag neemt de wind af, wel kunnen er nog steeds windvlagen voorkomen en Rijkswaterstaat adviseert om extra alert te zijn als je de weg op moet. Rustig ademhalen na Dudley kunnen we echter nog niet.

Storm Eunice wordt nog heftiger
Vanaf morgenmiddag rond 14:00 dient storm Eunice zich aan en het ziet ernaar uit dat deze nog heftigere windstoten met zich mee brengt. Het KNMI heeft daarom voor het hele land, met uitzondering van Limburg, code Oranje afgekondigd. In het Oosten kunnen windstoten van zo’n 70-100 km p/u voorkomen, in de provincies Utrecht, Flevoland, Groningen en Friesland 100-120 km p/u en op de Wadden windstoten tot 130 km p/u. De piek van de storm ligt in de loop van de middag en avond.

Vanwege de storm sluiten diverse GGD’s hun test en vaccinatielocaties. Ook worden er op de weg problemen verwacht, er wordt afgeraden om met een (lege) aanhangwagen de weg op te gaan of extra alert te zijn en waar mogelijk uw reis uit te stellen. Ook automobilisten wordt aangeraden waar mogelijk hun reis uit te stellen als deze echt niet noodzakelijk is, moet u toch de weg op; past u uw snelheid aan en houdt de berichtgeving in de gaten.

Update: De NS laat morgen vanaf 14:00 door het gehele land GEEN treinen rijden, de kans is te groot dat er door de storm bomen of boomtakken over het spoor komen te vallen! Rijkswaterstaat en de ANWB adviseren als u niet de weg op hoeft dit ook NIET te doen!

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?