Selecteer een pagina

Doetinchem/Regio, 11 februari 2022

Je kent het wel, je rijdt niets vermoedend door onze mooie stad en zijn omgeving en vervolgens raak je (ongewild) betrokken bij een ongeval of aanrijding. Via de cross-snelhedenkaart kun je zien waar je in en rondom onze mooie stad extra moet opletten en waar de meeste ongelukken voorkwamen en -komen.

#10 N317 Slingerparallel: Tussen 2016 en 2020 vonden er op deze weg negentien ongevallen plaats. In 2021 kwam deze weg nog in het nieuws vanwege een dodelijk ongeval waarbij een jonge scholier het leven liet. Hierop kwam de buurt in actie om te pleiten voor een betere oversteekplek ter hoogte van de Oude IJsselweg.
#9 N317 Keppelseweg: Tussen 2016 en 2020 vonden op deze weg elf ongelukken plaats, in twee van de elf vielen hierbij slachtoffers.
#8 Varsseveldseweg: Ook op deze weg is het regelmatig goed misgegaan. Tussen 2016 en 2020 vonden hier elf ongelukken plaats, in twee van de elf vielen hierbij slachtoffers.
#7 Doetinchemseweg: In het verlengde van de Varsseveldseweg ging het ook geregeld mis. Op de Doetinchemseweg vonden tussen 2016 en 2020 veertien ongelukken plaats, hierbij vielen in totaal zes slachtoffers.
#6 N317 Liemersweg: Nog zo’n weg waar het tussen 2016 en 2020 regelmatig misging. Op deze weg vonden acht ongevallen plaats, hierbij vielen in totaal drie slachtoffers.
#5 Bilderdijkstraat, Bevrijdingsstraat, Boddens Hosangstraat en Normandiëstraat: Op deze route gebeurden in de periode 2016 en 2020 maar liefst tweeëntwintig ongelukken, in drie gevallen vielen hierbij slachtoffers.
#4 Gaanderenseweg, Rijksweg: Ook op deze weg gebeurden relatief veel ongevallen in de periode 2016 en 2020. Het ging op deze weg zeventien keer (goed) mis. Er vielen zes slachtoffers bij ongevallen en ook gebeurden op deze weg twee dodelijke ongevallen.
#3 Braamtseweg: Ook deze weg staat volgens het rapport als gevaarlijk te boek. Tussen 2016 en 2020 vonden op deze weg zes ongevallen plaats, bij deze ongevallen was er drie keer sprake van slachtoffers.
#2 N317 Energieweg: Deze kon natuurlijk niet achterblijven in het rapport en dat met name de rotonde met de Mercuriusstraat. Op deze weg ging het maar liefst zestien keer mis, hierbij vielen acht slachtoffers.
#1 Terborgseweg: Als slechtste uit de bus komt de Terborgseweg, mensen die regelmatig op deze weg rijden zullen beamen dat het uitkijken geblazen is. Tussen 2016 en 2020 werden hier zevenentwintig ongevallen gemeld, in zeven gevallen vielen hierbij ook slachtoffers.

Uitleg over de totstandkoming van de bovengenoemde cijfers
De scores zijn gebaseerd op de indicatoren van het aantal ongevallen, aantal slachtofferongevallen, aantal dodelijke ongevallen en het risicocijfer dat bepaald werd aan de hand van het aantal slachtofferongevallen met de verkeersprestatie. Dat wil zeggen het aantal voertuigen dat op het traject rijdt maal de lengte van het traject. Een zeer ingewikkelde formule dus!

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?