Selecteer een pagina

Doetinchem, 19 januari 2022

De deurwaarder, Site Woondiensten en de Politie waren woensdagmorgen aanwezig aan de Beethovenlaan in Doetinchem voor de ontruiming van de flat waar dakloze (anti) krakers in zouden zitten. Er bleek niemand meer aanwezig te zijn.

In een van de flats die op de nominatie staat om gesloopt te worden zaten enkele dakloze (anti) krakers die het belachelijk vonden dat de flats tegen de grond moesten. Hierop besloot Site Woondiensten naar de rechter te stappen, deze oordeelde vorige week woensdag via een kort geding dat de (anti) krakers de flat moesten verlaten. Vanmorgen verzamelde de deurwaarder, politie en iemand van Site zich bij de desbetreffende flat. Nadat de politie alle woningen gecontroleerd had bleek er niemand meer in de flat aanwezig te zijn.

Vorige week donderdag had een van de dakloze (anti) krakers nog gezegd dat ze ‘niet zonder slag of stoot zouden vertrekken’ en ‘dat er bloed zal vloeien’, achteraf heeft men toch besloten kennelijk om de flat zelf te verlaten. Een verhuisbedrijf heeft de spullen binnen de desbetreffende woning, op 199, in dozen gepakt. Het is onbekend waar de daklozen naartoe zijn. De politie kon na de controle weer onverrichte zaken naar het bureau toe.

Dakloze opgepakt voor vermogensdelict
Afgelopen donderdag was de politie ook al met meerdere eenheden bij de flat aanwezig, een van de dakloze werd verdacht van een ‘vermogensdelict’. Navraag bij de politie leerde dat de man opgepakt werd voor een ‘buiten heterdaad’ van een fietsen diefstal ook al ontkende hij dit zelf ten tijde van zijn aanhouding. Een andere dakloze vervolgde zijn weg al scheldend en brabbelend zijn weg en verliet de flat. De verdachte werd diezelfde avond nog weer vrijgelaten.

Site Woondiensten begint in februari met de sloop van twee van de vier flats. Het gaat hierbij om in totaal 32 woningen per flat. Het besluit kwam omdat er betonrot geconstateerd was in beide flats. Eind 2022 wil Site beginnen met de nieuwbouw met evenveel appartementen.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?