Selecteer een pagina

Doetinchem, 19 januari 2022

Lokaal Belang Doetinchem (LBD) heeft een nieuwe lijsttrekker in de persoon van Jeroen Hendriksen. Hiermee neemt de partij, met het zicht op de gemeenteraadsverkiezingen, afstand van Henri George Moïze de Chateleux (HG voor intimi) nadat deze door de media en zijn familie als fantast weg werd gezet.

Jeroen Hendriksen, een van de mede oprichters van Lokaal Belang Doetinchem, laat het volgende weten: “Eind juli vorig jaar zal HG volgens afspraak bekend maken dat hij per september van datzelfde jaar zijn raadszetel in zal leveren. Dat is echter niet gebeurt en sindsdien is er ook geen contact meer geweest. Hij komt zijn gemaakte afspraken niet na en wij willen graag verder”. Tijdelijk heeft Willem Traag zich opgeworpen als raadsvolger voor de partij maar in december vorig jaar trad hij hiervan terug, hij bleef trouw aan HG en de partij vanwege een diep geworteld geloof in zowel de partij als de persoon HG. Beiden verwisselden D66 2017 in voor Lokaal Belang.

De laatste raadsvergadering die HG bijwoont is op 25 juni vorig jaar, vanaf dat moment schittert het enige raadslid voor de partij door zijn afwezigheid. Niet veel later wordt hij in de media weggezet als ‘fantast’ en ‘leugenaar’. HG zelf wilde zich in juli nog wel verweren tegen de aantijgingen, dit is er echter nooit van gekomen. De kersverse lijsttrekker geeft wel aan dat hij er “even over nagedacht heeft” om de stap als lijsttrekker op zich te nemen vanwege de commotie in de partij en daarbuiten. Hendriksen heeft goede moed en omschrijft de afgelopen periode als volgt “wij vonden de aantijgingen aan het adres van HG erg vervelend. Wij waren juist bezig met een positieve periode als partij en dan komt zo’n bericht naar buiten. Wij willen juist de mensen die op de partij gestemd hebben een stem te geven in de politiek en dat is niet gebeurt, dat is voor ons heel rot en niet uit te leggen naar kiezers die op ons gestemd hebben in alle vertrouwen. Ik wil bouwen aan herstel en de kloof tussen de inwoners en politiek juist dichten, want dat moet je als gemeente niet willen.” Ook zet de partij zich in voor de bouw van meer woningen en heeft het de verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan.

Geen bericht uit Polen
HG verblijft momenteel in Polen waar hij een van zijn ouders van zijn vrouw verpleegd als mantelzorger volgens zeggen. In de media doen dan al enkele tijd de wildste geruchten de ronde en komt naast een verslaggever ook de familie met de wildste verhalen op de proppen zonder dat HG zich verdedigen kan over de gemaakte aantijgingen. Ondertussen denkt elk raadslid het zijne ervan en kent iedereen wel een ‘sterk verhaal’ van HG waar nu achteraf natuurlijk zeer aan getwijfeld wordt. Uit goed fatsoen is nog wel vanuit de raad een fruitmand richting Polen gegaan.

Saillant detail is overigens wel dat Traag niet de eerste opvolger van HG zal worden maar Marja Lukassen die tijdens de verkiezingen in 2018 meer voorkeursstemmen kreeg. Ze was door HG persoonlijk binnengehaald als stemmenkanon en liet ook juli vorig jaar weten “beschikbaar te zijn”. HG reageert overigens uit Polen zelf dat er nooit afgesproken is dat hij in september zijn zetel in zal leveren, maar dat hij wilde afwachten tot de lijst en het nieuwe programma er zouden zijn. De nieuwe lijsttrekker zegt: “ik oordeel niet over HG en wat er over hem wordt verteld. Voordat hij bij Lokaal Belang kwam was hij al twaalf jaar raadslid. Vast staat dat wij geen ontslagbrief kunnen schrijven zodat de zetel vrij komt en ingevuld kan worden, of dat nu door mij gebeurt of Marja is om het even.”

Foto: Stockfoto


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Powered by WhatsApp Chat

× Tip of foto?