Selecteer een pagina

Doetinchem, 9 januari 2022

De politie en brandweer van Doetinchem zijn in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01:10 uitgerukt voor een autobrand achter een flatgebouw aan de Caenstraat in deze plaats. Bij de brand kwam een flinke rookontwikkeling vrij, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Een bewoner van de flat meldde de brand waarna de hulpdiensten uitrukten. De desbetreffende auto, een Audi, stond aan de zijkant van de flat nabij enkele garageboxen geparkeerd. De bestuurder, die die middag een feestje bij een kameraad in de flat had gehad, gaf aan dat hij zijn auto juist extra uit het zicht geparkeerd had en dat hij die middag met een taxi naar huis was gegaan omdat hij alcohol had genuttigd. Hij was zeer aangedaan door de brand die gade werd geslagen door een tiental mensen uit de buurt zelf vanaf hun balkon en/of buiten.

Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de auto compleet uitbrandde. De watervoorziening was ook nog redelijk lastig aangezien een automobilist zijn auto op de brandkraan geparkeerd had. Nadat de politie de automobilist achterhaald had werd de auto verwijdert en kon men de watervoorziening aanleggen. Gezien de plaats waar de brand begon is brandstichting niet uit te sluiten, het autowrak is diezelfde nacht nog verwijdert om verder onderzoek te verrichten.

Buurtbewoners reageren geschokt
De meeste bewoners die wij spraken ten tijde van de brand, reageren geschokt op de autobrand. Ze geven aan dat het een “vrij rustige en kalme buurt is” en dat Site Woondiensten er alles aan doet “om het woongenot op peil te houden”. Een buurtbewoner sliep door alle commotie heen terwijl een ander zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn eigen auto. We spraken mensen die zeiden “natuurlijk weten we van de overlast die verderop (Overstegen, red.) ontstaan is, maar dit is aan de andere kant dus dat dit hier nu gebeurt is een schok”. Een enkeling dacht dat de overlast zich verplaatste nu er op die locatie overal camera’s opgehangen zijn.

Veruit de meeste bewoners vinden het verschrikkelijk voor de eigenaar en de eigenaar van de auto die enkele meters naast de auto stond die uitbrandde, ook deze heeft de nodige schade opgelopen.

Foto: Joost


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/ronvmedia.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
× Tip of foto?